Wat heeft NASA ontdekt op de maan Europa?

Komende maandag houdt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een persconferentie om ‘iets’ aan te kondigen. Het heeft in ieder geval te maken met de maan Europa. Wat zou het kunnen zijn?

NASA laat weten dat de Hubble-ruimtetelescoop foto’s heeft gemaakt van Europa en dat daar iets bijzonders op te zien is. Waarschijnlijk is er doorslaggevend bewijs gevonden voor een oceaan onder het bevroren oppervlak van Europa. Wetenschappers vermoeden al langer dat de maan een ondergrondse oceaan heeft. Deze oceaan wordt gekneed door de getijdenkrachten van de planeet Jupiter.

Astronomen speculeren dat er wellicht buitenaards leven te vinden is onder het oppervlak van Europa. Waarschijnlijk wordt dit maandag niet door NASA aangekondigd, omdat er geen astrobioloog aan het woord wordt gelaten tijdens de persconferentie. Daarnaast is een ruimtemissie naar Europa nodig om het buitenaardse leven te spotten. Er zijn plannen voor een missie naar Europa, dus wellicht wordt deze maan ooit door een ruimtevaartuig bezocht.

Het is goed nieuws dat er nu iets is gevonden wat wetenschappers van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie prikkelt, want dan kan een missie naar Europa zomaar in stroomversnelling komen. Benieuwd wat het is? De persconferentie vindt maandag om 20:00 uur Nederlandse tijd plaats en wordt live uitgezonden via NASA TV.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd