NASA komt met 3D-spel Moonbase Alpha

Stel: u bent een astronaut op de maan. Een meteoriet slaat vlak bij uw kamp in en tast de systemen die het leven daar mogelijk maken, aan. Er zit maar één ding op: in een race tegen de klok alle systemen herstellen. Het is het nieuwste spel van NASA in een notendop.

NASA heeft het spel in samenwerking met twee andere bedrijven ontwikkeld en wil zo bewijzen dat het prima in staat is om coole videogames te maken die inspirerend zijn voor kinderen. Uiteindelijk moet dat ertoe leiden dat de materialen van NASA ook in de Amerikaanse klassen worden gebruikt. Bijvoorbeeld tijdens de lessen omtrent technologie, wiskunde en wetenschap.

Het spel is in 3D uitgevoerd en kan door meerdere spelers tegelijkertijd worden gespeeld. De spelers zullen even moeten wennen aan de beperkte zwaartekracht op de maan. Hun avatar maakt rare hopjes die moeten worden ingecalculeerd. Ook het flinke pak dat hun avatar in dit spel draagt, is even wennen. Het spel is in ongeveer 20 minuten uit te spelen en kan vanaf 6 juli door iedereen worden uitgeprobeerd.

Benieuwd hoe het spel eruitziet? Hieronder vindt u alvast een trailer.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd