NASA geeft Moonbase Alpha vrij

Scientias.nl meldde het vorige week al: NASA probeert de spaceshuttle te vergeten en stort zich op het lesmateriaal. Het gevolg: een 3D-videospel waarin spelers zichzelf en andere astronauten van een gewisse dood moeten redden. Het spel is nu officieel uit en kan door iedereen gratis gespeeld worden!

Vorige week kon u al op Scientias.nl lezen dat Moonbase Alpha een eerste stap is richting een nieuwe toekomst. NASA wil met het 3D-spel aantonen dat het prima in staat is om interessant en relevant lesmateriaal te ontwikkelen dat zo in de klas gebruikt kan worden.

De verhaallijn van het spel is simpel: NASA is op de maan geland als een meteoriet vlak bij het kamp inslaat. De levenssystemen worden aangetast en dus moet er worden ingegrepen. De speler moet alle systemen in een race tegen de klok herstellen.

Bent u benieuwd naar dit eerste probeersel van NASA? U kunt het spel hier downloaden en spelen. We horen graag wat u ervan vindt: moet NASA zich vooral met dit soort spelletjes bezig blijven houden of ziet u de ruimteorganisatie toch liever de final frontier opzoeken?

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd