NASA fotografeert eiland waar het iedere dag Kerst is

Om de feestdagen te vieren fotografeerde NASA’s Aqua-satelliet het Christmaseiland (of Kersteiland). Dit kleine eilandje heeft een oppervlak van 135 vierkante kilometer. In totaal wonen er meer dan 1400 mensen op dit stukje land in de Indische Oceaan.

Op Eerste Kerstdag in 1643 voer kapitein William Mynors van de Royal Mary langs het eilandje. Hij gaf het eiland daarom de naam Christmaseiland. Ditzelfde deed Jacob Roggeveen ook met Paaseiland, toen de ontdekker op paaszondag 1722 het rotsachtige en kale eiland ontdekte.

kersteiland2

Christmaseiland is een fraai eiland, bekend om de grote hoeveelheid rode krabben die er leven. De jaarlijkse trek van deze krabben is regelmatig te zien op National Geographic en Discovery Channel. Daarnaast leven er unieke diersoorten, zoals de ratten Rattus nativitatis en Rattus macleari en de spitsmuis Crocidura trichura.

Ooit Christmaseiland bezoeken? Dat kan! Vier keer per week vliegt Virgin Australia van Perth naar het Christmas Island en weer terug. Daarnaast gaat is er één wekelijkse vlucht van Jakarta naar Christmaseiland.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd