NASA filmt komeet Pan-STARRS vanuit de ruimte

  panstarrs

  De heldere komeet Pan-STARRS is al een hele week – als de bewolking wijkt – goed zichtbaar vanaf de aarde. Maar vanuit de ruimte hebben we natuurlijk nog beter zicht op de komeet, zo blijkt wel uit dit filmpje dat NASA maakte.

  Op het filmpje zien we de komeet in het midden opduiken. De komeet verschijnt als een heldere ster, maar onderscheidt zich daarvan door zijn staart.

  Het bewegende zwarte spul links is de zonnewind die van de zon af komt zetten. De planeet rechts is de aarde. De planeet links is Mercurius. De beelden zijn gemaakt door NASA’s STEREO (Solar TErrestrial RElations Observatory).

  Wetenschappers zullen de beelden de komende tijd ongetwijfeld nog eens goed onder de loep nemen. De staart van de komeet ziet er op de beelden namelijk zeer complex uit en nader onderzoek is nodig om te achterhalen wat daar nu precies gebeurt.

  Voor wie de komeet graag nog met eigen ogen wil aanschouwen: dat kan naar verwachting nog tot eind maart. Het is het beste om in de schemering op zoek te gaan naar de komeet. Of bekijk hier enkele foto’s die mensen de afgelopen week van de komeet maakten.

  Bronmateriaal

  "STEREO Sees Comet Pan-STARRS" - NASA.gov
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Astronomy Education Services / Gingin Observatory .

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd