NASA bevestigt Einsteins zwaartekrachttheorie

De Gravity Probe B van NASA heeft aangetoond dat de aarde tijd en ruimte om zich heen kromtrekt en al draaiend zelfs met zich meesleept.

Einstein heeft dus gelijk. De onderzoekers stelden dat vast door de Gravity Probe B op de ster IM Pegasi te richten. Aan boord van de sonde bevonden zich gyroscopen. Als Einstein geen gelijk zou hebben, zouden deze voortdurend in dezelfde richting blijven staan. Maar dat was niet het geval: ze weken iets af en dat bewijst dat de aarde het gebied eromheen beïnvloedt.

Heel erg verrassend is dat misschien niet: eerdere waarnemingen wezen er ook al op dat Einstein gelijk had. Maar toch is het bijzonder. Het is namelijk voor het eerst dat wetenschappers de theorie van Einstein echt kunnen toetsen.

Het onderzoek is niet alleen bedoeld om Einstein te verheerlijken, alhoewel zijn gedachtegoed zeer indrukwekkend is, maar moet de wetenschap ook verder helpen. Zo hopen onderzoekers door dit soort metingen een beter beeld te krijgen van de fysische processen in de kosmos.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd