Na dit filmpje wil geen enkel kind meer astronaut worden

astronaut

Het is natuurlijk aandoenlijk als de kinderen in de tuin astronautje spelen. Maar diep in je hart moet je er niet aan denken dat ze echt astronaut worden. Met behulp van dit handige filmpje kun je dat misschien wel uit hun hoofd praten!

In de optiek van veel kinderen is er niets mooiers dan het verkennen van de ruimte. Lopen op de maan, een kijkje nemen op Mars: het lijkt één groot, machtig avontuur. Als ouder kun je in eerste instantie ongetwijfeld om die toekomstdromen lachen. Hoe groot is nu de kans dat de kleine het daadwerkelijk tot astronaut weet te schoppen? Maar misschien wil je toch liever het zekere voor het onzekere nemen en de astronauten-droom uit dat kleine koppie verwijderen.

En dat was – dankzij een nieuw en enigszins angstaanjagend tekenfilmpje – nog nooit zo gemakkelijk. Het animatiefilmpje – met de veelzeggende titel ‘Don’t go to space‘ brengt de gevaren die de ruimte voor kinderen (en onvoorzichtige volwassenen) met zich meebrengt op onnavolgbare wijze in kaart. Zo is een bezoekje aan de maan zonder duur ruimtepak bijzonder pijnlijk, kun je op Venus ervaren hoe een gekookt eitje zich moet voelen en biedt Jupiter je de twijfelachtige mogelijkheid om gebukt te gaan onder het gewicht van vele aardes.

Het filmpje – dat wel in het Engels is – moet natuurlijk met een knipoog bekeken worden. En de jonge astronauten die na het zien van dit filmpje nog altijd een carrière in de ruimte ambiëren, weten in ieder geval dat aan een spannende ruimtereis altijd een net iets langere en aanzienlijk saaiere voorbereiding vooraf gaat.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd