Mysterieuze Amerikaanse spaceshuttle geland

Een mysterieuze, onbemande spaceshuttle van de Amerikaanse luchtmacht is vrijdag na een succesvolle missie geland. Dit meldt de luchtmachtbasis van Vandenberg in Californië. Het prototype van de geheime spaceshuttle werd op 22 april van dit jaar gelanceerd vanaf Cape Canaveral in Florida met een Atlas-5 draagraket om een onbekende missie uit te voeren.

De missie van het onbemande ruimtetuig werd geheim gehouden. Er gaan speculaties rond dat de shuttle is gebruikt om wapens te transporteren van de aarde naar de ruimte.

De X-37B, alias OTOV-1, experimenteerde 220 dagen in de ruimte. Tijdens de landing ontstak het zijn manoeuvreermotoren om vervolgens op de automatische piloot een duik in de atmosfeer in te zetten. Volgens de luchtmachtbasis deden er zich geen problemen voor.

Geavanceerd
De onbemande spaceshuttle werd in opdracht van de Amerikaanse luchtmacht gebouwd door Boeing en is negen meter lang. Volgens het communiqué is het ruimtevaartuig het ‘meest geavanceerde’ toestel dat naar de aarde kan terugkeren.

2011
Alle doelen zijn tijdens de missie gehaald. De Amerikaanse luchtmacht is van plan om de X-37B in de lente van 2011 opnieuw de lucht in te schieten, opnieuw gedragen door een Atlas-5 raket van Lockheed Martin.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd