Minder Britten geloven in klimaatverandering

  44% van de Britten waren er vorig jaar zeker van dat klimaatverandering bezig is. Dit jaar durft 31% dit met zekerheid te zeggen, oftewel een afname van dertig procent in vergelijking met vorig jaar. Diverse klimaatschandalen hebben ervoor gezorgd dat meer mensen wantrouwender zijn over het klimaat.

  Ondanks dat minder mensen met zekerheid geloven in klimaatverandering, denkt negen op de tien mensen dat er op zekere hoogte sprake is van klimaatverandering. Toch is slechts een op de vijf mensen van mening dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door mensen, vorig jaar was het nog een op de drie. 31% van de mensen vindt het klimaatprobleem overdreven (50% meer dan vorig jaar).

  Aan het Britse onderzoek van Ipsos Mori deden mensen in de leeftijd van 16 tot 64 jaar oud mee. Opvallend is dat er geen mensen meededen die ouder zijn dan 65 jaar. Vaak is deze leeftijdsgroep sceptischer. Aan het onderzoek deden iets meer dan duizend mensen mee.

  Ondanks het scepticisme staan veel wetenschappers nog steeds als één blok achter het bestaan van klimaatverandering. “De CO2 concentraties waren de afgelopen 6.000 jaar nog nooit zo hoog; we weten dat de temperatuur stijgt; en we zien effecten dat de mens zorgt voor klimaatverandering”, zegt de Britse politicus Ed Miliband. “Dat zegt de meerderheid van wetenschappers.”

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd