Microsoft Internet Explorer is stervende

Wie kent Netscape nog? Deze historische internetbrowser verloor eind jaren ’90 de race van Microsofts Internet Explorer. Nu – ruim tien jaar later – is het Internet Explorer die terrein verliest. Firefox en nieuwkomer Chrome plukken de oude kip kaal.

Volgens Net Applications heeft Internet Explorer op dit moment een marktaandeel van 59,95 procent. Het is voor het eerst sinds 1999 dat het marktaandeel van Microsoft onder de zestig procent zit. Grote winnaar is Google Chrome met 6,73% van de internetters. Deze browser is pas twee jaar oud.

Ook Firefox boert goed. De browser van Mozilla heeft 24,59 procent van de markt in handen. Dat is 0,07 procent dan een maand eerder, maar wel 0,13 procent minder dan het hoogtepunt in november 2009.

In Nederland is het aantal gebruikers van Internet Explorer mogelijk hoger dan in de rest van de wereld. Zo beweert Computer Idee dat 61,59 procent van hun bezoekers Internet Explorer gebruikt. Op Scientias.nl komt 61,68 procent van de bezoekers via deze browser binnen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd