Microfoto van het hart van een steekmug wint prijs

Ooit een microfoto gezien? Fotografen leggen piepkleine objecten vast, die in het dagelijks leven niet te zien zijn. Nikon heeft onlangs een competitie gehouden voor microfotografen. Het hart van een steekmug is te zien op de winnende foto. Op de tweede plaats eindigde een foto van de kop van een vijf dagen oude zebravis. Bekijk hier alle winnende foto’s.

Een foto van het hart van een steekmug. Gemaakt door Jonas King, Vanderbilt University, Department of Biological Sciences.
Op deze foto is de kop te zien van een vijf dagen oude zebravis. De foto is gemaakt door Dr. Hideo Otsuna, University of Utah Medical Center, Department of Neurobiology.
Nog een foto van een zebravis, maar dan van de zogenaamde bulbus olfactorius of reukkolf. Dit is een structuur die voorkomt in de hersenen van zebravissen en zorgt voor de perceptie van geuren. De foto is gemaakt door Oliver Braubach, Department of Physiology & Biophysics, Dalhousie University Halifax, Nova Scotia, Canada.
Een wespennest, maar dan tien keer vergroot. Een bijzondere structuur! Dit kiekje is gemaakt door Riccardo Taiariol uit La Spezia (Italië).
Het zaadje van een paradijsvogel, een zangvogel uit Nieuw-Guinea. Gefotografeerd door Viktor Sykora, Institute of Pathophysiology, First Medical Faculty, Charles University.
Ooit roodalgen van dichtbij gezien? Nu wel! Dit zeewier is veertig keer vergroot. De foto is gemaakt door Dr. John Huisman, Murdoch University, School of Biological Sciences and Biotechnology in Australië.

Natuurlijk hebben meer deelnemers meegedaan aan de wedstrijd. Wilt u veertien andere microfoto’s zien? Neem een kijkje op de website van PopPhoto.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd