Mexicaanse Griep duikt op in Groot-Brittannië

H1N1 verspreidt zich nog steeds. In Groot-Brittannië zijn sinds september acht mensen gestorven aan de Mexicaanse Griep. Het griepseizoen startte in het Verenigd Koninkrijk eerder dan in de meeste andere Europese landen. Toch ziet het er voorlopig naar uit dat de Mexicaanse Griep voorlopig nog niet is uitgeroeid. H1N1 zal ook deze winter de nodige slachtoffers eisen.

Hoewel de H1N1-pandemie volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie in augustus over was, hield de epidemie hardnekkig stand in Nieuw-Zeeland. Nu het in Europa steeds kouder wordt, is de kans groot dat ook hier slachtoffers vallen. De Wereld Gezondheidsorganisatie geeft toe dat het mogelijk is dat de ziekte in bepaalde landen opnieuw de kop opsteekt.

In principe is de Mexicaanse griep niet dodelijk voor gezonde mensen. De griep kan wel dodelijk zijn voor zwakke mensen, zoals ouderen, zwangere vrouwen en mensen met hart-, long-, lever- of nierproblemen. Mensen die in een risicogroep vallen – en vorig jaar geen vaccinatie hebben gehad – doen er goed aan om alsnog bij de huisarts een vaccinatie te halen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd