Mexicaanse griep blijft hardnekkig in Nieuw-Zeeland

H1N1 verspreidt zich aan de andere kant van de wereld nog steeds. In Nieuw-Zeeland zijn dit jaar tien mensen aan de epidemie gestorven en op het moment liggen er in sommige regio’s meer mensen met H1N1 in het ziekenhuis dan tijdens de pandemie van afgelopen jaar. Dat maakten de Nieuw-Zeelandse autoriteiten vandaag bekend.

De Wereld Gezondheidsorganisatie verklaarde eerder deze maand dat de H1N1-pandemie over was, maar in Nieuw-Zeeland houdt de epidemie hardnekkig stand. Dit jaar zijn tien mensen aan de ziekte overleden. Vijfhonderd mensen werden in het ziekenhuis opgenomen en zestien belandden op de intensive care. Nieuw-Zeeland is inmiddels een eind door de vaccins heen en heeft maatregelen getroffen: er moeten nog eens zo’n 35.000 vaccins worden gemaakt.

Hoewel de pandemie inderdaad achter de rug lijkt, geeft de Wereld Gezondheidsorganisatie toe dat het mogelijk is dat de ziekte in bepaalde landen nogmaals de kop opsteekt. Er kan in specifieke gebieden zelfs sprake zijn van een ernstige uitbraak.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd