‘Meteoriet’ landt op cricketveld tijdens wedstrijd

Een ‘inslaande meteoriet’ veranderde een gemiddelde cricketwedstrijd in Groot-Brittannië in een wedstrijd om nooit meer te vergeten. De steen, enkele centimeters groot, brak na de inslag in tweeën. Eén stuk stuiterde tegen de borstkas van een toeschouwer. Gelukkig raakte hij niet gewond.

“Wij zaten aan de kant van het veld, toen we plotseling een klein donker object uit de lucht zagen vallen”, zegt IT-consultant Jan Marszel. “Na de inslag stuiterde één stuk op mijn borstkas. Als het object me direct vanuit de lucht had geraakt, dan had het nog interessant kunnen worden.”

Jan Marszel heeft het ene deel van de meteoriet meegenomen. De 52-jarige Richard Haynes nam het tweede exemplaar mee naar huis. Zij vinden het prima als experts de objecten willen onderzoeken.

100% zeker
“Als de meteoriet vanuit een andere richting kwam, dan hadden we waarschijnlijk gedacht dat iemand het object gooide”, zegt het duo. “Maar vanuit onze positie zagen we het object een lange afstand door de lucht afleggen. Het was zeker een meteoriet!”

Eerste inslag sinds 1992?
Dr. Matthew Genge, meteorietexpert aan het Imperial College in Londen, is opgewonden over de vondst. “Als het inderdaad een meteoriet is, dan is het de eerste inslag in Groot-Brittannië sinds 1992.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd