Met een jetpack over de files heen

Gemakkelijk files omzeilen? Koop dan een jetpack bij het Nieuw Zeelandse bedrijf Martin Aircraft Company. Het bedrijf is van plan om vanaf eind dit jaar jetpacks te verkopen voor 75.000 dollar per stuk. Er is genoeg kapitaal om 500 jetpacks per jaar te produceren.

De jetpack is een vliegmachine voor een persoon. Met een jetpack is het mogelijk om dertig minuten te vliegen. Met de 20 liter-tank is het mogelijk om een maximumsnelheid van bijna honderd kilometer per uur te halen, dus het is mogelijk om met een volle tank vijftig kilometer te reizen. Het nieuwste model kan een maximale hoogte van 2,4 kilometer bereiken.

Aangezien jetpacks minder dan 115 kilo wegen, hebben piloten geen vliegbrevet nodig om gebruik te maken van een jetpack. Toch raadt uitvinder Glenn Martin gebruikers aan om een aantal trainingen te volgen, voor ze beginnen met vliegen. Wie in de lucht de mist in gaat, kan gelukkig altijd nog gebruik maken van de inbegrepen parachute.

Het idee van de jetpack komt niet uit de lucht vallen. Glenn Martin begon in 1981 te werken aan het concept. Martin hoopt eind dit jaar te beginnen met de productie van jetpacks. Wanneer er genoeg jetpacks worden verkocht, dalen de kosten waarschijnlijk drastisch.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd