Met de museumkaart naar NEMO

  Het grootste wetenschapsmuseum van Nederland – NEMO in Amsterdam – accepteert vanaf 1 juli de museumkaart. Dit betekent dat museumkaarthouders gratis naar binnen kunnen. Een museumkaart kost enkele tientjes en geeft ‘gratis’ toegang tot 400 musea in heel Nederland.

  In het gebouw boven de IJ-tunnel komen wetenschap en techniek tot leven. Zo zijn er demonstraties, workshops en theatervoorstellingen. NEMO werd in 2009 door bezoekers van DagjeWeg.NL verkozen tot een van de beste Nederlandse uitjes.

  De komende zomer is er genoeg te doen in NEMO. Tot 5 september is het dakterras op NEMO open, waar bezoekers dagelijks kunnen genieten van 4.000 liter stromend water. Op 24 juni opent de zomertentoonstelling ‘Het huishoudparadijs’. Hoe maakten mensen vroeger het huis schoon zonder hulp van al die elektrische apparaten? De tentoonstelling laat 100 jaar huishouden zien.

  De museumkaart is bij meer wetenschappelijke en geschiedkundige musea geldig, zoals Museon in Den Haag, het Zakkendragershuisje in Rotterdam en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

  Bronmateriaal

  NEMO

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd