Meer kinderen kloppen aan voor psychologische hulp

De afgelopen twee jaar is de vraag naar psychologische hulp bij jongeren met bijna de helft toegenomen. Dit concludeert Marjon Bolwijn in dagblad De Volkskrant. Zij klopte aan bij grote zorgverzekeraars als Achmea en CZ. Het is niet zo dat er op dit moment meer problemen zijn dan vroeger, maar de bezorgheid en betrokkenheid onder ouders is groter. Daarnaast is de drempel om hulp in te schakelen in de loop der jaren lager geworden.

Wanneer een ouder overbezorgd is of te hoge verwachtingen koestert van een kind, dan kan een kind daar ongelukkig van worden. “Niet alleen op school, maar ook emotioneel moet het goed gaan”, zegt kinderpsycholoog Flip Dronkers in De Volkskrant. “Het is belangrijk voor hun ontwikkeling dat zij de tijd krijgen daarmee zelf, met steun van ouders en leerkrachten, te leren omgaan.”

Oprichter en directeur Linda Bijl van Opvoedpoli is van mening dat er meer geld uitgetrokken moet worden voor geestelijke hulp aan kinderen. “Dat kan een hoop ellende op latere leeftijd voorkomen”, zegt Bijl.

Exacte cijfers over hoeveel kinderen therapie volgen zijn niet bekend.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd