Marswagentje toont trots zijn bakje met – wellicht baanbrekend – poeder

  poeder

  NASA heeft bewijs dat Curiosity erin geslaagd is om door in een steen op Mars te boren, een monster te verzamelen. Op een foto toont Curiosity trots een schepje vol met poeder dat hij uit de steen heeft gehaald.

  Vorige week maandag meldde NASA dat Curiosity in een steen geboord had en een monster had verzameld. Dat monster heeft Curiosity uit de boor overgeheveld in een bakje. En dat – met poeder gevulde bakje – schittert op deze foto. Voor NASA het bewijs dat Curiosity erin geslaagd is om een monster te verzamelen.

  Daarmee is Curiosity natuurlijk nog niet klaar. Het Marswagentje gaat het poeder nu zeven. Vervolgens zullen delen van het monster verplaatst worden naar twee instrumenten aan boord van Curiosity: het Chemistry and Mineralogy-instrument en het Sample Analysis at Mars-instrument.

  Links het gat dat Curiosity boorde om het monster te verzamelen. Het gat rechts boorde Curiosity eerder, tijdens het testen van de boor. Foto: NASA / JPL-Caltech / MSSS.
  Links het gat dat Curiosity boorde om het monster te verzamelen. Het gat rechts boorde Curiosity eerder, tijdens het testen van de boor. Foto: NASA / JPL-Caltech / MSSS.

  Curiosity verwijderde het poeder uit een steen die NASA ‘John Klein‘ heeft gedoopt. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie koos deze steen heel zorgvuldig uit. De onderzoekers hopen dat het binnenste van de steen bewijs bevat dat aantoont dat dit deel van Mars in een ver verleden vochtig was. Als Curiosity het poeder geanalyseerd heeft, moet daar meer duidelijkheid over komen.

  Bronmateriaal

  "NASA Mars Rover Confirms First Drilled Martian Rock Sample" - NASA.gov
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA / JPL-Caltech / MSSS.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd