Marsrover Curiosity checkt in op Mars met Foursquare

Voor de allereerste keer is er met Foursquare op een andere planeet dan aarde ingecheckt. Curiosity checkte gisteren in op Mars en is met de mobiele applicatie nu op de voet te volgen.

De komende tijd zal Curiosity elke keer wanneer hij een ander plekje op Mars bezoekt, inchecken op Foursquare. Ook zal hij foto’s en leuke informatie posten.

Doel
NASA heeft met de schijnbaar ludieke actie een duidelijk doel voor ogen. “NASA gebruikt Foursquare als een gereedschap om de nieuwe locaties van de rover te delen,” vertelt David Weaver, namens NASA. De ruimtevaartorganisatie hoopt dat mensen zo meer betrokken raken bij de missie. “En een idee krijgen van de reizen die de rover door de Gale-krater maakt.”

WIST U DAT…

…Curiosity ontdekt heeft dat de temperaturen op Mars veel hoger lijken dan gedacht?

In de ruimte
Hoewel Curiosity de eerste is die vanaf een andere planeet op Foursquare incheckt, is de rover niet de eerste die dat vanuit de ruimte doet. Astronaut Doug Wheelock checkte in 2010 voor het eerst met de mobiele applicatie in op het internationale ruimtestation.

Foursquare is een mobiele applicatie waarmee u op plaatsen in kunt checken. Bijvoorbeeld uw werk, de boekwinkel, een restaurant of uw huis. Elke keer als u incheckt, verdient u punten en soms krijgt u ook badges. Wie het vaakst op een bepaalde plek incheckt, wordt burgemeester – mayor – van die plaats. Het moge duidelijk zijn dat Curiosity die titel bij voorbaat al op zijn naam mag schrijven.

Bronmateriaal

"NASA'S Curiosity Rover Checks-In on Mars Using Foursquare" - NASA.gov
De afbeelding bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA / JPL-Caltech.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd