Mars Science Laboratorium strekt zijn robotarm

  Over twee jaar landt er een nieuwe Mars-rover ter grootte van een kleine auto op de Rode Planeet. Op dit moment wordt het Mars Science Laboratorium (bijnaam: Curiosity) getest in het Jet Propulsion Laboratorium. De rover mocht onlangs zijn robotarm uitstrekken. Het filmpje van deze bijzondere actie is door de wetenschappers op YouTube gezet.

  De arm wordt gebruikt om de Martiaanse grond te analyseren. Wetenschappers bevestigen later dit jaar een camera en een spectrometer aan de robotarm.

  Twee maanden geleden maakte Curiosity zijn eerste ritje in het laboratorium. Ook daar zijn videobeelden van. De rover reed een paar keer heen en weer op een blauwe mat in het Jet Propulsion Laboratorium, de plek waar het Mars Science Laboratorium op dit moment in elkaar wordt gezet.

  Curiosity wordt volgend jaar gelanceerd en landt in de herfst van 2012 op Mars. Eenmaal op Mars zal de grote rover minimaal twee jaar actief blijven. Natuurlijk hopen wetenschappers dat Curiosity net zo lang actief blijft als de huidige Mars-rovers. Die rijden namelijk al meer dan zes jaar rond op het Martiaanse oppervlak.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd