Marmot ruïneert timelapse die hem redden moest

timelapse

Wat een timelapse van een Amerikaans nationaal park in nood moest worden, is uitgegroeid tot een hit op de sociale media. De timelapse wordt namelijk op aandoenlijke wijze geruïneerd door…een marmot.

Vorige week togen enkele medewerkers van Greenpeace naar het Glacier National Park in de Verenigde Staten. Gewapend met een camera waren ze vastbesloten een timelapse te maken die liet zien dat dit nationale park lijdt onder klimaatverandering. Een nobel streven, maar het liep net ietsje anders dan gepland.

Op de beelden is te zien hoe een marmot zich vastberaden richting de camera begeeft. Al snel blokkeert hij het zicht volledig, omdat hij de behoefte voelt de lens helemaal af te likken. Tot overmaat van ramp geeft de marmot na afloop daarvan de camera een flinke tik, waardoor de timelapse definitief tot een einde komt: de lens is nu op de grond gericht.

Greenpeace kan er zelf wel om lachen en noemt het in een blog ‘de beste fotobom in de geschiedenis van Greenpeace’. Erg verstandig is de actie van de marmot echter niet. Hij ruïneert de timelapse die hem volgens Greenpeace had kunnen redden. De milieuorganisatie wilde met de timelapse in beeld brengen welke gevolgen klimaatverandering voor het steeds kleiner wordende leefgebied van onder meer deze marmot heeft.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd