Marihuana en muziek: een sterk verbond

 GEZONDHEID  Weird A Yankovic, Nirvana en Afroman zongen er alle drie over: marihuana. Een nieuw onderzoek heeft een relatie gevonden tussen muziek en marihuanagebruik onder jongeren. Tieners die luisteren naar muziek met daarin een referentie naar marihuana hebben een grotere kans dat ze de drug zelf roken.

De 959 studenten die meededen aan het onderzoek luisterden gemiddeld 21,8 uur muziek per week. Per dag kwamen er gemiddeld veertig referenties naar marihuana voorbij. De tieners moesten hun favoriete artiest opgeven. Wanneer deze artiest veel over marihuana zingt (meer dan drie liedjes), dan is de kans twee zo groot dat de jonge luisteraar cannabis gebruikt in vergelijking met tieners die houden van een artiest die niet over marihuana zingt.

“Dit betekent niet automatisch dat het luisteren naar muziek over marihuana zorgt voor drugsgebruik”, vertelt Dr. Primack van de universiteit van Pittsburg. “Het kan ook zijn dat mensen die cannabis gebruiken ook graag naar muziek luisteren over marihuana.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd