Mannen met weinig testosteron nemen meer financiële risico’s

Niet alleen mannen met veel testosteron nemen grote financiële risico’s, ook mannen met weinig testosteron nemen regelmatig een flinke gok. Dit blijkt uit een onderzoek van de Dake universiteit.

Wetenschapper Scott Huettel onderzocht de testosteronwaarden van 298 mensen. Vervolgens mochten de proefpersonen verschillende malen kiezen tussen een vast bedrag (bijv. 10 euro) of meedoen aan een gokspel met een kans om met niets naar huis te gaan of met een hoger bedrag dan 10 euro.

De proefpersonen met veel of weinig testosteron namen meer risico’s en besloten om vaker te gokken dan mannen met gemiddelde testosteronwaarden. Toch kozen alle mannen liever voor een vast bedrag als het verschil met de te winnen prijs niet al te hoog was.

Dit soort onderzoeken zijn zeer interessant voor de economische wereld. Economen zoeken continu naar geschikte mensen om bijvoorbeeld in aandelen te handelen. Nu blijkt dat mannen met weinig of veel testosteron erg veel risico’s nemen, is het verstandiger om mannen met gemiddelde testosteronwaarden aan te nemen. Of misschien durven deze mannen niet snel genoeg te handelen en is het beter om iemand met weinig of veel testosteron te kiezen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd