Man met gezonde huid is aantrekkelijker

Wetenschappers hebben ontdekt dat vrouwen een man met een gezonde huid veel aantrekkelijker vinden dan een man met een mannelijk gezicht.

De onderzoekers legden vrouwen foto’s van mannen voor. De vrouwen kregen vervolgens de opdracht om telkens te kiezen welke man ze het meest aantrekkelijk vonden.

De mannen links zijn minder aantrekkelijk dan de mannen rechts. Toch zijn de mannen rechts niet mannelijker dan de mannen links. Wel is hun huidskleur gezonder. Foto's: via University of Nottingham.
Mannelijk
Met behulp van een computerprogramma was eerder al vastgesteld hoe mannelijk de gezichten waren. Ook werd vastgesteld hoe gezond de huid van deze mannen eruitzag.

Goud
De vrouwen kozen opvallend vaak voor een man met een gezonde huid. Mannen met een ‘gouden gloed’ over hun huid deden het aanzienlijk beter. Ook wanneer zij geen mannelijker gezicht hadden dan de andere mannen die de vrouwen te zien kregen. De onderzoekers denken de resultaten wel te kunnen verklaren. “De aantrekkelijke kleur in ons gezicht wordt beïnvloed door onze gezondheid,” legt onderzoeker Ian Stephen uit. In het bijzonder door pigmenten die we uit fruit en groenten halen. “Deze stoffen zijn waarschijnlijk ook goed voor ons immuunsysteem en de vruchtbaarheid.”

Voor mannen heeft het onderzoek dus goed nieuws te bieden. Zij hebben hun aantrekkelijkheid namelijk deels zelf in de hand. “Ons onderzoek laat zien dat gezond zijn voor mannen de beste manier is om er aantrekkelijk uit te zien. We weten dat je een gezondere huidskleur kunt krijgen door meer fruit en groente te eten dus dat zou een goed begin kunnen zijn.”

Bronmateriaal

"Looking healthy more attractive than manliness" - Nottingham.edu
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Alexander Bolotnov (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd