Man houdt hand vrouw al 1500 jaar vast

Archeologen hebben in Italië de restanten van een bijzonder koppel ontdekt. De man en vrouw liggen al 1500 jaar hand in hand.

De man en vrouw zouden ergens in de vijfde of zesde eeuw na Christus zijn begraven. Waarschijnlijk stierven ze niet lang na elkaar. De vrouw draagt een bronzen ring en haar hand ligt in de hand van de man.

Kijken
De schedel van de vrouw ligt zo dat het lijkt alsof ze naar de man kijkt. De schedel van de man ligt afgewend, maar dat is waarschijnlijk niet altijd zo geweest. De archeologen vermoeden dat de man de vrouw ook ‘aankeek’, maar dat de schedel bij overstromingen opzij is gerold.

WIST U DAT?

…wetenschappers onlangs het graf van een vrouwelijke Maya-heerser hebben ontdekt?

Eenvoudig
Het graf van de twee is heel eenvoudig. De onderzoekers gaan er dan ook vanuit dat de man en vrouw niet rijk waren. Wellicht waren het boeren. De kans is heel groot dat de man en vrouw ook echt een stelletje waren.

Andere vondsten
Naast dit bijzondere graf vonden de onderzoekers nog elf graven. Ook werden er zeven lege tombes en restanten van Romeinse gebouwen aangetroffen.

Het is niet voor het eerst dat archeologen op zo’n romantisch tafereel stuiten. Zo’n vier jaar geleden vonden onderzoekers in Verona een begraven stel dat elkaar leek te omhelzen. Dit graf was aanzienlijk ouder: tussen de 5000 en 6000 jaar oud.

De onderzoekers vonden dit graf bij het Italiaanse Modena. Foto: Soprintendenza per i Beni Archeologici dell'Emilia-Romagna

Bronmateriaal

"Couple held hands for 1,500 years" - News.discovery.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Soprintendenza per i Beni Archeologici dell'Emilia-Romagna.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd