Magie beweegt kinderen

Het is niet gemakkelijk om kinderen met fysieke beperkingen te motiveren dagelijkse, zware oefeningen te doen. Maar met de oefeningen van onderzoeker Dido Green wordt alles gemakkelijker. Zij beweegt kinderen tijdens een bijzondere therapie met magie.

Green ontwikkelde een behandeling waarin kinderen net als professionele goochelaars in staat zijn om dingen te laten zweven. Maar: alleen als ze hun armen bewegen. Met behulp van ballen, elastiek en paperclips leert ze de kinderen om hun oefeningen te doen. “Kinderen met een motorische stoornis of verlamming aan één kant van het lichaam doen routine-opdrachten met hun handen en polsen om een deur te openen, hun rits te sluiten of een knop in te drukken,” legt Green uit. “Ze kregen niet alleen een kick van de magische trucs, maar ze vinden het ook geweldig om elke dag te doen.”

Foto: Guy's and St. Thomas' NHS Foundation Trust
De kinderen oefenden vier tot zes weken lang elke dag tien minuten met behulp van magische trucs en ze gingen met sprongen vooruit. “We hadden het idee dat het leren van goocheltrucs wonderen kan verrichten als het gaat om de bewegingsproblemen bij kinderen, maar we wilden zien of zij ze ook echt wilden uitvoeren.”

In de toekomst hoopt Green zogenaamde magische kampen te organiseren waar kinderen met een fysieke beperking gedurende een periode magische therapie krijgen. Uit nader onderzoek moet blijken welke neurologische gevolgen de goocheltrucs hebben.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd