Maak kennis met de nieuwste maankrater!

krater

In maart sloeg een meteoriet met een indrukwekkende explosie een flinke krater op de maan. En u kunt die krater nu met eigen ogen bewonderen: de Slooh Space Camera richt er namelijk vannacht zijn vizier op en de beelden worden live uitgezonden.

U kon er gisteren al alles over lezen op Scientias.nl: de nieuwe krater op de maan. Half maart sloeg een object van ongeveer dertig tot veertig centimeter groot, met een gewicht van zo’n veertig kilo op de maan in. Dat leverde een uitzonderlijk heldere explosie én waarschijnlijk ook een flinke krater op.

Die krater kunt u binnenkort met eigen ogen aanschouwen. De Slooh Space Camera richt de ogen deze nacht namelijk op het gebied waar de ruimtesteen insloeg. De kans is groot dat de krater zeer goed zichtbaar is. NASA schatte de krater eerder deze week nog op zo’n twintig meter breed. In een persbericht van het team achter de Slooh Space Camera wordt zelfs gerept over een krater van 60 meter breed.

Als de krater werkelijk bestaat, is deze vannacht het best te zien. Vandaar dat de camera het inslaggebied vannacht rond 3.00 uur Nederlandse tijd gaat bestuderen. En u kunt dat live volgen via de website. Geen zin of tijd om daarvoor wakker te blijven? Het filmpje verschijnt ongetwijfeld kort daarna op YouTube of op de site van de ruimtetelescoop.

Bronmateriaal

"Slooh Space Camera to Broadcast Live Feed of Recent Lunar Impact Site" - Slooh Space Camera
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd