Lopende robot kan tegen een stootje

Wetenschappers van Boston Dynamics zijn erin geslaagd om een lopende robot te maken. De robot loopt net zoals een mens en blijft gewoon doorlopen na een duwtje. De robot is ontwikkeld om een soldaat te simuleren met beschermende kleding aan.

Op dit moment ziet de robot eruit als een doos met twee benen. Uiteindelijk lijkt de zogenaamde PETMAN (Protection Ensemble Test Mannequin) op een echt mens met een borstkas, twee armen en een hoofd. Als PETMAN af is, is het de eerste antropomorfische robot die net zo dynamisch als een mens beweegt.

Het leger wil dat de robot nog meer menselijke trekjes krijgt. Zo moet de robot kunnen zweten en ademen. Op die manier kunnen wetenschappers nog beter verschillende tests uitvoeren, omdat de robot zich realistischer gedraagt. Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten kan het leger ervoor kiezen om de beschermende kleding van soldaten te verbeteren.

De robot is ergens in 2011 klaar en zal dan worden afgeleverd. Bekijk het filmpje hieronder voor een beter beeld van PETMAN.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd