Linkshandigen zijn vaker boos

Linkshandigen zijn vaker boos dan rechtshandigen. Dit blijkt uit een recent wetenschappelijk onderzoek. Bij linkshandigen communiceren de twee hersenhelften vaker met elkaar, ook de delen die negatieve emoties produceren. Hierdoor zijn linkshandigen iets chagerijniger en humeuriger dan mensen die hun rechterhand het vaakst gebruiken.

Eerdere studies toonden al aan dat linkshandigen vatbaarder zijn voor negatieve emoties. Veel bekende sterren zijn linkshandig, waarvan sommigen bekend staan als heetgeblakerd. Enkele bekende linkshandigen zijn Barack Obama, David Cameron en tennislegende John McEnroe.

Overigens hebben linkshandigen goede redenen om te klagen. Veel dagelijkse attributen, zoals messen en scharen, zijn speciaal gemaakt voor rechtshandigen.

Een interessant vervolgonderzoek is of mensen met ambidextrie nog vaker boos zijn. Mensen met ambidextrie zijn zowel links- als rechtshandig. Gitaarlegende Jimi Hendrix was zowel links- als rechtshandig. Het linker- en rechtergedeelte van de hersenen van Hendrix waren beter op elkaar ingespeeld, dan de hersenhelften van andere mensen. Maar zorgde dit ook voor meer negatieve gevoelens en gedachten?

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd