Licht beïnvloedt de smaak van wijn

 PSYCHOLOGIE  Wilt u dat gasten genieten van wijn als ze bij u op visite zijn? Goed sfeerlicht is daarbij van groot belang! Duitse wetenschappers van de universiteit van Johannes Gutenberg universiteit zijn erachter gekomen dat licht veel invloed heeft op de smaak van wijn. Restauranteigenaars, vind hier de tips!

Wit en groen licht zorgt ervoor dat deelnemers aan het onderzoek de wijn slechter beoordeelden. Rood en blauw licht doen het stukken beter. De wijn smaakt dan volgens de proefpersonen 1,5 keer zoeter dan in wit of groen licht. Ook betalen mensen gemiddeld een euro meer als ze wijn drinken in rood of blauw licht.

“Het is al een tijdje bekend dat kleur invloed heeft op de smaak van wijn”, concludeert Dr. Daniel Oberfeld-Twistel van de universiteit. “Nu blijkt dat verlichting in bijvoorbeeld een restaurant een groot verschil maakt.”

Restauranteigenaars doen er dus goed aan om de verlichting te checken. Wie dagelijks honderd wijndrinkende mensen over de vloer krijgt, zou met betere verlichting – volgens dit onderzoek – 36.500 euro extra fooi verdienen. Dat is zeker niet mis!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd