Leger gooit met robots

In Zuid-Korea wordt gewerkt met kleine robots die zo tussen de vijand gegooid kunnen worden en daar hun eigen strijd voeren.

De kleine robots kunnen explosieven meekrijgen of een camera. Soldaten voeren hun strijd op afstand. Ze zijn bezig met het verwerken van informatie die de robots versturen.

Afghanistan
Zuid-Koreaanse troepen gebruiken de robots al in onder meer Afghanistan. De robots hebben daar zelfs al (Zuid-Koreaanse) levens gered, zo stellen de ontwikkelaars.

Filmpje

Bekijk hier een filmpje van de snelste robot op twee benen.

Bescherming
De robots zitten in een beschermend omhulsel en kunnen op dezelfde manier als een granaat worden afgeschoten. De robots overbruggen zo een afstand tot wel 90 meter. Zodra de robot landt, valt het omhulsel weg en kan de robot op zoek gaan naar zijn bestemming.

Internationaal
De robot werd gepresenteerd tijdens de AUVSI Conference: een conferentie waarbij op afstand bestuurbare robots werden getoond. De makers van de robot gaan proberen hun ontdekking ook internationaal een succes te maken en willen de robot graag verkopen aan de VS of Europese landen.

Tijdens de conferentie werden nog veel meer robots gepresenteerd. Bijvoorbeeld een robot die bommen kan ontmantelen. Nu worden robots als deze nog aangestuurd door een joystick, maar in de toekomst moeten ze op eigen houtje aan de slag kunnen. Het lijkt erop dat de oorlogen van de toekomst dan ook niet meer door mensen gevoerd worden.

Bronmateriaal

"Throwable robots act as smart grenades" - News.discovery.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Hanwha Corp (via Discovery.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd