Lang en vredig huwelijk? Kies een kleine, wietrokende man!

wiet

Hecht jij als vrouw waarde aan een lang, vredig huwelijk? Dan is het verstandig om te trouwen met een kleine, wietrokende man. Maar, dan moet een vrouw ook zelf meeroken.

Wanneer partners regelmatig samen wiet roken, is de kans op huiselijk geweld minder groot. Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Buffalo onder 600 getrouwde stellen. De onderzoekers keken naar de gevolgen voor huiselijk geweld binnen een jaar.

Lange man scheidt sneller
Een huwelijk houdt langer stand wanneer de man niet al te lang is. Dit blijkt uit een ander onderzoek van wetenschappers van de New York universiteit. Wat is de reden hiervan? De onderzoekers vermoeden dat het te maken heeft met het feit dat langere mannen aantrekkelijker zijn en hun lengte gebruiken om vrouwen aan te trekken die relatief veel verdienen.

Slimmer en rijker
Een kleine man probeert zijn ‘gebrek’ op verschillende manieren te compenseren. Zo is een kleine man vaak slimmer dan zijn vrouw. Dit verschil in IQ is groter dan tussen een lange man en zijn vrouw. En hoewel een langere man in absolute cijfers meer verdient dan een kleinere man, verdient een kleinere man relatief gezien meer dan zijn partner.

Bronmateriaal

Buffalo universiteit & New York universiteit (zie artikel).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd