Lancering Endeavour op 16 mei

De spaceshuttle Endeavour zal op 16 mei gelanceerd worden. Dit maakt NASA vandaag bekend. Oorspronkelijk zou de shuttle op 29 april de lucht in gaan, maar vanwege een kapotte schakelaar werd de lancering een paar weken uitgesteld.

Komende maandag zal shuttle-missie STS-134 écht van start gaan. “Op dit moment ziet alles er goed uit”, zegt Mike Leinbach van NASA. “Endeavour oogt prima en het team heeft er zin in!”

STS-134 is de laatste missie voor Endeavour. Zes astronauten brengen verschillende instrumenten en onderdelen naar het internationale ruimtestation, zoals de Alpha Magnetic Spectrometer en een ExPRESS Logistics Carrier. De Alpha Magnetic Spectrometer is een experiment om op zoek te gaan naar verschillende vormen van ongewone materie. De spectrometer doet dit door kosmische straling te meten.

De lancering van Atlantis is verschoven naar juli. Deze lancering zal een historische worden, aangezien het de laatste keer is dat een spaceshuttle gelanceerd wordt. Na STS-135 gaat het spaceshuttleprogramma definitief met pensioen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd