Lancering Discovery voor het eerst te zien via PlayStation 3

Voor het eerst in de geschiedenis van NASA is een lancering van een ruimtevaartuig live te volgen via de PlayStation 3, de krachtige spelcomputer van Sony. Vanavond om 22:50 uur Nederlandse tijd vertrekt de spaceshuttle Discovery naar het internationale ruimtestation. PS3-gebruikers kunnen de lancering live meemaken door naar het Sunset Yacht te gaan in PlayStation Home.

PlayStation Home is een virtuele wereld, waar gebruikers met andere PS3-gebruikers kunnen communiceren. In deze wereld is het mogelijk om allerlei objecten te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld het Sunset Yacht kopen. Dit is een luxeuze jacht voor de prijs van 4,99 dollar. Op deze jacht staat een gigantische televisie, waar u vanavond de lancering kunt meemaken.

Aangezien NASA TV altijd beschikbaar is op het Sunset Yacht kunt u ook toekomstige lanceringen bekijken op het grote scherm.

Geen PlayStation 3 of geen zin om vijf dollar te betalen? Gelukkig wordt de lancering ook gewoon gratis via internet uitgezonden.

Meer weten over de lancering van Discovery? Op Scientias.nl staat een uitgebreid artikel over de laatste vlucht van deze spaceshuttle.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd