Laatste mogelijkheid om een spaceshuttle-lancering te zien

NASA heeft de lanceerdatum vastgesteld van de 135ste en laatste shuttlemissie. Op 8 juli 2011 wordt de spaceshuttle Atlantis gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center in Florida.

Als alles goed gaat, dan landt Atlantis twaalf dagen later op aarde. Dit zal zijn op 20 juli 2011. Een mooie dag, want dan is het exact 42 jaar geleden dat Neil Armstrong en Buzz Aldrin als eerste mensen landden op de maan.

Is het verstandig om direct een duur ticket te boeken? Nee! Als we kijken naar de afgelopen lanceringen, dan is de kans groot dat NASA ook de lancering van shuttle Atlantis een paar dagen tot een paar weken opschuift. Sowieso is de lancering live te volgen via NASA TV, dus zelfs vanuit België en Nederland zijn we er op 20 juli (of later) een beetje bij.

Na de laatste lancering zullen de shuttles verhuizen naar musea. Atlantis blijft in de buurt van het Kennedy Space Center, Endeavour eindigt in het California Science Center in Los Angeles, Discovery gaat naar het Steven F. Udvar-Hazy Center van het National Air & Space Museum in Washington en Enterprise verhuist naar het Intrepid Sea, Air & Space Museum in New York.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd