Kleinste overlevende premature jongetje verlaat ziekenhuis

In een Duits ziekenhuis heeft een baby’tje zijn ouders en artsen versteld doen staan. Hij kwam in juni na 25 weken met een gewicht van 275 gram ter wereld en is in december stabiel verklaard. Het jongetje heeft het ziekenhuis onlangs – negen maanden na zijn geboorte – verlaten. Artsen gaven vandaag een foto van het kleine wondertje vrij.

De baby werd tijdens zijn ziekenhuisperiode 24 uur per dag in de gaten gehouden. Hij werd beademd en kreeg kunstmatig voedsel. Lang werd gevreesd dat zijn organen het leven niet zouden aankunnen, maar in december kregen de ouders te horen dat hun baby voorlopig stabiel was. De baby woog op dat moment net zoveel als een voldragen baby. Nu – exact negen maanden na zijn geboorte – mag de baby naar huis.

Wereldwijd worden er jaarlijks vele baby’s te vroeg geboren. Maar er zijn er maar weinig die in de buurt van dit jongetje komen. Slechts drie meisjes die iets minder dan deze baby wogen, hebben het overleefd. Het kleinste premature jongetje ooit woog 294 gram. De Duitse baby duikt daar ruim onder.

Bron: EPA/Telegraph.co.uk

“Ik sprak voor de geboorte met de ouders over of we ervoor zouden moeten gaan of niet,” vertelt dokter Stephan Seeliger. “Goed dat we ervoor gegaan zijn!”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd