‘Kindje voelt niets van abortus’

De menselijke foetus kan zolang deze nog geen 24 weken oud is, geen pijn voelen. Dat concluderen onderzoekers. De conclusie komt als een klap voor tegenstanders van abortus die beweren dat abortus de foetus – die in Nederland nog tot 24 weken verwijderd mag worden – pijn bezorgt.

De wetenschappers analyseerden alle onderzoeken die de afgelopen jaren naar de pijnbeleving van de foetus zij gedaan en baseerden daarop hun conclusies.

Tegenstanders van abortus beweren al jaren dat de foetus veel pijn heeft tijdens de abortus. Ze baseren zich op wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat te vroeggeboren kindjes veel pijn kunnen hebben. Volgens de onderzoekers is er echter geen enkel verband tussen een kindje buiten en in de baarmoeder.

De zenuwen in het brein van de jonge baby zijn voor 24 weken nog niet in staat om pijn te voelen. Ook concluderen de onderzoekers dat de foetus in de baarmoeder verdoofd en buiten bewustzijn is. Het verdoven van het kind tijdens de abortus zou dan ook overbodig zijn.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd