Kinderen van lesbische ouders presteren beter

Kinderen van een lesbisch ouderpaar presteren niet slechter, maar juist beter dan kinderen van heteroseksuele ouders. Dit is de conclusie van een langdurig, gezamenlijk onderzoek van de University of California en de Universiteit van Amsterdam.

“Kinderen die opgroeien bij twee lesbische ouders hebben minder de neiging om regels te breken of om agressief te zijn,” concludeert het onderzoek (pdf).

Nanette Gartrell, die het onderzoek leidde, volgde 78 kinderen die via kunstmatige inseminatie bij een lesbische vrouw werden verwerkt en door de vrouw en haar partner werden opgevoed. Gartrell testte de kinderen op hun tiende en zeventiende levensjaar. Gartrell is al sinds 1986 met haar onderzoek bezig. Hiermee is het onderzoek van Gartrell het meest langlopende onderzoek naar dit onderwerp.

Adoptie
Uit een eerder onderzoek bleek dat kinderen van homoseksuele ouders geen slechtere gezondheid hebben dan kinderen die waren geboren in een gezin met twee heteroseksuele ouders.

Met het nieuwe onderzoek wil Gartrell het beeld dat veel Amerikanen hebben ten opzichte van adoptie door homostellen veranderen. In veel staten is dit namelijk verboden.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd