Kinderen aanzienlijk groter dan vorige generaties

Uit een onderzoek onder Engelse kinderen blijkt dat deze generatie in vele opzichten groter is dan de vorige. De kinderen zijn langer, maar ook dikker.

De onderzoekers bestudeerden de omvang van 2500 kinderen tussen de vier en zeventien jaar en vergeleken deze met de omvang van kinderen uit 1978. Er werd gebruik gemaakt van een 3D-bodyscan. Uit de resultaten blijkt dat de kinderen van nu veel langer en forser zijn.

WIST U DAT…

…kinderen met een gezond dieet een hoger IQ hebben?

Resultaten
De meisjes zijn gemiddeld twee centimeter langer dan hun ouders als kind waren. Hun taille is tot acht centimeter groter. De jongens zijn vier centimeter langer en zeven centimeter dikker.

Dikker
“De toename in de tailleomvang sinds 1978 laat zien dat kinderen dikker zijn geworden,” stelt onderzoeker Richard Barnes. “Maar de toename in grootte en omvang van de borst laat zien dat de Engelse kinderen door de jaren heen op verschillende manieren zijn gegroeid.”

Het onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door enkele grote kledingwinkels. Zij zijn voornemens hun collectie op de resultaten aan te passen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd