Keizerspinguïn duikt op in..Nieuw-Zeeland

Een jonge keizerspinguïn is hopeloos verdwaald en in het warme Nieuw-Zeeland beland. Het is voor het eerst in 44 jaar dat daar een pinguïn opduikt.

Waarschijnlijk heeft de pinguïn zich tijdens de jacht op voedsel teveel mee laten slepen en is deze daardoor verdwaald en in Nieuw-Zeeland beland, zo meldt TVNZ. Het dier behoort tot de nieuwste lichting pinguïns en is dus nog zeer jong.

Peka Peka Beach
De pinguïn kwam aan de Kapiti Coast, ter hoogte van Peka Peka Beach aan land zetten. Dat een pinguïn zo noordelijk opduikt, is heel ongewoon. De laatste keer dat een pinguïn een bezoek bracht aan Nieuw-Zeeland was 44 jaar geleden.

WIST U DAT…

Naar huis
Vooralsnog maakt de pinguïn geen aanstalten om terug naar huis te gaan. Maar deskundigen vermoeden dat het dier vroeg of laat toch weer het water in zal stappen om op zoek te gaan naar zijn eigen vertrouwde leefgebied.

Op dit moment is de pinguïn vooral een trekpleister: vele mensen hebben al een bezoekje aan het strand gebracht. Zij worden geadviseerd afstand te houden en hun honden bij de pinguïn weg te houden.

Bovenstaande foto is gemaakt door Hannes Grobe / AWI (via Wikimedia Commons).

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd