Kat heeft meer voedsel nodig in de winter

kat

Komende winter doe je er verstandig aan je kat een beetje extra eten te geven. Nieuw onderzoek van de universiteit van Liverpool toont namelijk aan dat katten ‘s winters meer eten. ‘s Zomers eten ze juist zo’n vijftien procent minder.

Onderzoekers van de universiteit van Liverpool trekken die conclusie nadat ze 38 katten gedurende enige tijd volgden. Alle katten droegen een microchip aan hun halsbandje en mochten zoveel eten als ze wilden. De microchip hield bij wanneer de kat at en hoeveel deze at.

Uit het onderzoek blijkt dat katten tijdens koude maanden aanzienlijk meer eten. “Waarschijnlijk omdat ze meer energie nodig hebben om warm te blijven,” stelt onderzoeker Alex German.

‘s Zomers bleken de katten zo’n vijftien procent minder voedsel te eten. Waarschijnlijk komt dat doordat ze minder energie nodig hebben om warm te blijven en ‘s zomers geneigd zijn om het rustig aan te doen. “Mensen zouden rekening moeten houden met de hoeveelheid voedsel die hun katten op verschillende momenten in het jaar nodig hebben en dit onderzoek kan daarbij helpen.

Bronmateriaal

"Cats found to eat more in the winter" - Liv.ac.uk
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door philippena (via Freeimages.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd