Kans dat Oranje de troostfinale wint, is klein

voetbal

De WK-Simulator van de Vrije Universiteit Berlijn bleek het gisterenavond bij het juiste eind te hebben: Argentinië was te sterk voor Oranje. En dus wacht de troostfinale. Maar ook die verliest Oranje, zo voorspelt de simulator nu.

De kans dat we zaterdag Brazilië weten te verslaan, schat de simulator – die onder meer rekening houdt met de FIFA-ranking, eerder behaalde resultaten, thuisvoordeel en marktwaarde van spelers – op 26 procent. Dat betekent dat de kans dat Brazilië tijdens de troostfinale haar eer nog enigszins weet te redden, maar liefst 74 procent is.

Als we de simulator mogen geloven, wordt de finale – tussen Duitsland en Argentinië – bijzonder spannend, maar zal Argentinië uiteindelijk met de winst naar huis gaan. De kans dat de Argentijnen winnen, schat de simulator op 51 procent, waaruit volgt dat de Duitsers 49 procent kans hebben om de wereldbeker mee naar huis te nemen.

De simulator van de Duitse onderzoekers is niet de enige die zich aan een voorspelling waagt. Ook Bloomberg Sports komt met een prognose – gebaseerd op een grondige analyse van onder meer tot op heden behaalde resultaten. Allereerst de troostfinale: de kans dat Brazilië er binnen de reguliere speeltijd met de winst vandoor gaat, wordt geschat op 42,9 procent. De kans dat Nederland dat doet, is 24,7 procent. Bloomberg laat zich ook nog uit over het aantal doelpunten dat gaat vallen. En dat zullen er lang niet zo veel zijn als in de vorige wedstrijd van Brazilië. De meest logische uitslag – binnen de reguliere speeltijd – is 0-0, voorspelt Bloomberg. Andere uitslagen zijn 1-0 voor Brazilië (15% kans) en 1-1 (13,3%). De kans is heel groot dat er niet meer dan twee doelpunten vallen in de reguliere speeltijd (67%). De kans dat het niet binnen de reguliere tijd beslist wordt, wordt geschat op 32,4 procent. En de Duitsers? Bloomberg verwacht dat Duitsland wint van Argentinië. Ook verwacht Bloomberg dat er meer gescoord gaat worden dan in de wedstrijd tussen Nederland en Brazilië. Het belooft hoe dan ook weer een spannend weekend te worden.

Bronmateriaal

"Results" - Worldcup-simulator.de
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door amcrimmins (via Freeimages.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd