Juli was nog nooit zo warm

  Er kan weer een nieuw weerrecord in de boeken. Wereldwijd waren de gemiddelde temperaturen op het land afgelopen juli veel hoger dan normaal. Sterker nog: ze waren in de geregistreerde historie nog nooit zo hoog geweest. Dat concludeert de Amerikaanse organisatie NOAA/NCDC wiens oudste weerdata uit 1880 stammen.

  Volgens de organisatie waren de gemiddelde temperaturen op het land in juli 1,03 graden Celsius hoger dan in de twintigste eeuw gemiddeld het geval was. Dat maakt afgelopen juli tot de warmste juli ooit gemeten.

  Ook de oceanen waren warm, maar niet warmer dan ooit. Afgelopen juli moet nog drie warmere juli’s voor zich dulden als het gaat om de temperatuur van het oppervlaktewater.

  Dit jaar heeft tevens de meeste ‘warmste maanden ooit’ in één jaar zitten. Maart, april, mei, juni en juli 2010 gingen de boeken in als de warmste maanden uit de geregistreerde geschiedenis.

  Van januari tot juli zorgde ook de combinatie van de temperaturen op het land en het wateroppervlak voor een record. Deze waren in deze periode nog nooit eerder zo hoog geweest.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd