De jonge ster SAO 206462 lijkt twee spiraalarmen te hebben. Dit blijkt uit observaties met de Subaru-telescoop. De twee spiraalarmen maken deel uit van een stofschijf rondom de ster.
De wetenschappers denken dat er planeten kunnen ontstaan in de stofschijf. Spiraalgolven zorgen namelijk voor verstoringen in de stofschijf. En zo’n verstoring leidt tot een ophoping van gas en stof, en vervolgens tot de geboorte van een protoplaneet.
Astronoom Carol Grady heeft de structuur van de stofschijf vergeleken met theoretische computermodellen. Grady vermoedt dat er twee grote planeten gevormd worden. Op dit moment zijn deze planeten nog niet te zien, omdat de stofschijf heel helder is en omdat de planeten nog iets te jong zijn. Toch is het ooit mogelijk om de exoplaneten direct te zien.
De stofschijf rondom SAO 206462 is 22 miljard kilometer breed. Dit is ongeveer twee keer breder dan de volledige baan van Pluto. De ster bevindt zich op een afstand van 456 lichtjaar bij ons vandaan en is ongeveer negen miljoen jaar oud.