Jetpack vliegt op 1,5 kilometer hoogte

Een mijlpaal: de Martin jetpack vliegt op 1,5 kilometer hoogte. Het bewijs dat de vliegmachine klaar is voor de grote markt, zo stelt de ontwikkelaar.

Het afgelopen weekend vloog de jetpack van Glenn Martin 1,5 kilometer boven de zeespiegel. Met een snelheid van zo’n 243 meter per minuut steeg de jetpack op. Na een rondje daalde de vliegmachine zo’n tien minuten later weer neer.

WIST U DAT…

…een door water aangedreven jetpack nu reeds te koop is?

Nog even geduld
De succesvolle testvlucht geeft de ontwikkelaar van de jetpack moed. Glenn Martin stopte dertig jaar van zijn tijd en ongeveer 12 miljoen dollar in de ontwikkeling van het apparaat. Met deze mooie resultaten hoopt hij voldoende investeerders te kunnen verzamelen om de jetpack nu echt klaar te gaan maken voor de grote markt.

Twee jaar
Naar verwachting kunt u de jetpack binnen twee jaar kopen. Tenminste: als u een beetje spaarzaam of uitzonderlijk rijk bent. Een jetpack kost namelijk al snel zo’n 60.000 euro.

Hoe werkt het?
Benieuwd hoe het precies in zijn werk gaat? Bekijk dan het filmpje hieronder.

De jetpack weegt ongeveer 115 kilo en vliegt op benzine. Het apparaat is in staat om per minuut 300 meter te stijgen. De vliegmachine kan in theorie 100 kilometer per uur vliegen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd