JetMan gaat door de Grand Canyon vliegen

In 2008 vloog JetMan met zijn jetpack over het Kanaal. Binnenkort is oud-gevechtspiloot Yves Rossy van plan om door de Grand Canyon te vliegen.

De eerste Amerikaanse vlucht van de Zwitserse piloot vindt op 6 mei plaats. Hoewel de exacte locatie van de vlucht nog niet bekend is, kiest Rossy sowieso een startplaats in het westelijke deel van de Grand Canyon. Yves Rossy belooft dat de afstand tussen hem en het publiek op bepaalde momenten minder dan 215 meter is, dus het gaat een aardige vliegshow worden.

OOK LEUK

Een door water aangedreven jetpack als alternatief voor een speedboot. Prijs: 99.500 dollar!

Het jetpack heeft de stuntman zelf ontworpen. Rossy maakt gebruik van een vleugel op zijn rug en bestuurt het luchtvaartuig met zijn lichaam. Het is met het jetpack niet mogelijk om op te stijgen, dus de vlucht van Rossy begint met een sprong uit een vliegtuig.

JetMan heeft niet altijd succes. In november 2009 probeerde Rossy de Straat van Gibraltar over te steken, maar na enkele minuten werd hij door de wind bevangen. Hierna moest hij zijn parachute uitklappen en dwarrelde hij langzaam in de zee.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd