Japanse robot voert moeilijk circuskunstje uit (video)

Met een eenwieler over een zeer smalle S-vormige brug fietsen: wie kan dat circustrucje uitvoeren? Misschien alleen de Japanse robot Murata Girl. Ze is vijftig centimeter hoog, weegt zes kilo en fiets met haar eenwieler overal overheen. Voorheen kon ze alleen over een rechte balanceerbalk fietsen, maar tegenwoordig heeft ze een nieuw kunstje geleerd.

De robot kan namelijk over een S-vormige brug rijden met een dikte van 2,5 centimeter. En dat terwijl de banden slechts 1,5 centimeter dik zijn. Eén verkeerde stuurbeweging en de robot valt de afgrond in.

Het geheim is een speciaal balansmechanisme, waardoor Murata Girl precies weet hoe ze moet draaien. Zoals in de video te zien is maakt de robot gebruik van een groot vliegwiel voor de balans. Murata Girl is op afstand bestuurbaar, maar kan ook zelfstandig haar weg vinden.

In de onderstaande video is te zien hoe Murata Girl het circuskunstje in een laboratorium doet. Wij zijn benieuwd naar het resultaat in de buitenlucht op grote hoogte boven een kolkende rivier. Is Murata dan net zo accuraat?

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd