Japanse maanbasis in 2020: door robots voor robots

  De Japanse ruimtevaartorganisatie is momenteel bezig met een 1,8 miljard euro kostend project om in 2015 mensachtige robots op de maan te zetten. Hierna bouwt Japan een onbemande maanbasis, die vanaf 2020 gebruikt wordt door robots. De robots op de maan lijken op mensen. Zo hebben ze o.a. menselijke armen.

  De robots die in 2015 op de maan landen bestaan uit zonnepanelen, seismografen, camera’s en veel wetenschappelijke instrumenten. Ze krijgen armen om maanstenen op te rapen en te bestuderen. De robots worden vanaf de aarde bestuurd, maar kunnen ook zelf beslissingen maken.

  De robots bouwen de maanbasis op de zuidpool van de maan. Deze basis werkt op zonne-energie. Eerst zal de basis bewoond worden door robots, maar wie weet gaan astronauten er op een later tijdstip een kijkje nemen.

  Onmogelijk? Zeker niet! U moet niet vergeten dat Amerikanen veertig jaar geleden mensen op de maan hebben gezet met inferieure technologie. En ook al wordt de deadline van 2020 niet gehaald, dan nog zal het ruimtevaartprogramma veel betekenen voor de ontwikkeling van robotica.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd