Japans bedrijf wil een kunstmatige meteorenregen creëren

Tijdens de start van de Olympische Spelen in Tokio in 2020 moeten er vallende sterren te zien zijn. Een Japans onderzoeksbedrijf genaamd ALE Co. wil deze kunstmatige meteorenregen creëren door honderden ballen vanuit de ruimte naar de aarde te slingeren. Een ambitieus plan!

ALE Co. wil in een eerste instantie een satelliet lanceren met aan boord 500 tot 1.000 speciale kogeltjes. Deze kogeltjes worden in de ruimte losgelaten en verbranden vervolgens in de atmosfeer, namelijk boven de stad Tokio tijdens de openingsceremonie. Ieder kogeltje bestaat uit ander materiaal, waardoor er allerlei verschillende kleuren ontstaan als de kogeltjes opbranden in de atmosfeer.

Volgens het bedrijf is de meteorenregen veilig. Gelukkig maar. Wel kost het aanzienlijke duit om de kogels te produceren. Een kogeltje heeft een prijskaartje van 8.100 dollar (oftewel ruim 7.000 euro), dus doe dit bedrag maar eens keer duizend! Daar komen nog de kosten bij voor het lanceren van de satelliet.

Een ander punt is dat de meteorenregen niet mag mislukken, want dan is dat een fiasco voor Japan. Tijdens de openingsceremonie kijkt immers de hele wereld. Je herinnert je vast nog wel de technische blunder tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Sotsji in 2014.

Als het hele plan doorgaat, dan heeft iedere kunstmatige meteoor een magnitude van -1 tijdens het verbranden. Dit betekent dat de meteoren ongeveer even helder zijn als Sirius, de helderste ster (na de zon) die vanaf de aarde te zien is. De vallende sterren zullen goed zichtbaar zijn, zelfs boven een stad als Tokio, waar veel lichtvervuiling is.

Benieuwd hoe het eruit gaat zien? Bekijk de promotievideo hieronder.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd