Japanners willen uw naam naar een planetoïde brengen

hayabusa 2

Heeft u er altijd al van gedroomd dat uw naam ergens tussen de sterren geschreven zou staan? Die droom kan nu werkelijkheid worden. De Japanse ruimtesonde Hayabusa2 bezoekt binnenkort de planetoïde 1999 JU3 en u kunt uw naam met de sonde meesturen.

In 2014 lanceert Japan de ruimtesonde Hayabusa2. De sonde bezoekt planetoïde 1999 JU3. De ruimtesonde zal enkele landers en een rover op de planetoïde laten landen. Ook is het de bedoeling dat de sonde zelf op de planetoïde landt en enkele monsters verzamelt. De plaats waar de planetoïde landt, wordt gemarkeerd met een voorwerp.

Over de missie

Alles weten over de prachtige missie van Hayabusa2? Klik hier!

En de Japanners hebben nu bekend gemaakt dat op dit voorwerp ruimte is voor namen. U kunt over enkele dagen uw naam naar de Japanners opsturen en die zorgen er vervolgens voor dat deze op het voorwerp worden afgedrukt. De namen mogen niet langer zijn dan 20 letters (of tien Japanse karakters). Vanaf 10 april kunt u uw naam via een speciaal contactformulier op de site van Jaxa (de Japanse ruimtevaartorganisatie) opsturen.

Ook is het mogelijk om uw naam of boodschap achter te laten op de capsule die de verzamelde bodemmonsters weer terug op aarde gaat brengen. Deze capsule landt naar verwachting in 2020 weer op onze planeet. Ook de contactformulieren die u hiervoor kunt gebruiken, komen op 10 april online te staan.

Bronmateriaal

"Let's meet with Le Petit Prince! Million Campaign 2" - JAXA.jp
De afbeelding bovenaan dit artikel is gemaakt door Akihiro Ikeshita (via JAXA.jp).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd